• nl
  • en

Het huisje PUUR ENZO staat in het natuurgebied de Tjongervallei waar het riviertje de Tjonger met de mooie landelijke omlijsting van de Tjongerwâlen een prominente rol speelt. De mooie natuur en de rijke historie gaan hier samen. Aan het einde van onze oprit langs het riviertje zijn meteen de fiets en- wandelknooppunten te vinden.

Het huisje PUUR ENZO staat in een verrassend stukje Friesland , een authentiek gebied- gelegen tussen vier nationale parken- met een rijke historie. Ontdek het te voet, op de fiets, te paard of over het water en dwaal van zandverstuivingen naar vennetjes, van heide naar moeras en zie de pingoruïnes en beekdalen die vol staan met bloeiende bloemen.

Voor cultuurliefhebber is er genoeg te beleven. De steden Groningen en Leeuwarden, uitgeroepen tot cultuurstad 2018, bieden diverse musea, galerieën, theaters en bezienswaardig erfgoed. Maar ook de pittoreske dorpen in de omgeving zoals Oldeberkoop , Beetsterzwaag, Diever en Veenhuizen zijn met kunstroutes, concerten en het openlucht theater aanbod zeker een bezoekje waard.

Heerlijk uit eten gaan maakt een vakantiegevoel vaak af. Kleinschaligheid, gastvrijheid en pure biologische gerechten aangevuld met streekproducten kenmerken de vele restaurants in de omliggende dorpen. Op de streekmarkten verkopen de kaasboerderij, de biologische tuinder, de imker, de theetuin en andere lokale leveranciers hun streekproducten zodat je thuis nog kunt nagenieten van je verblijf in Friesland.